• Home

Beveilig je huis

Als je op vakantie bent wil je niet de hele tijd denken aan de veiligheid van je huis. Hier zijn enkele tips om aan te denken als je je huis verlaat voor een vakantie.

Zet de radio of TV op een timer zodat er af en toe geluid is in je huis. Als je een thuistelefoon hebt, zet dan het geluid af zodat dieven je telefoon niet blijven horen rinkelen.

Een stille airco op een hete dag is een goede indicatie dat er niemand thuis is. Laat hem aanstaan maar zet hem op een hoge temperatuur zodat je niet te veel extra elektriciteit moet betalen.

Of je de gordijnen/rolluiken moet sluiten blijft een enorm debat. Langs de ene kant, geef je de indruk dat je huis verlaten is als ze gesloten zijn. Langs de andere kant kunnen inbrekers binnen kijken om te zien of er iets waardevols is als je ze open laten. Een idee is om ze half open te laten. Of je kan de gordijnen van de woonkamer dicht doen en de rest volledig of deels open. Denk aan wat je normaal doet met je gordijnen/rolluiken doe het zo. Weet wel dat als je hen openlaat, de waardevolle items uit het zicht moet halen. Als je iemand je planten laat watergeven etc, kunnen ze ook je gordijnen openen/sluiten.

Vraag je Buren om te Helpen

Sommige dieven gebruiken graag een list als ze naar jou komen in een werkbusje en doen alsof ze daar moeten zijn. Wat ze eigenlijk doen dan is je spullen stelen. Laat betrouwbare buren weten dat je niet thuis zal zijn en vraag hen om een oogje in het zeil te houden voor je huis en elke vreemde activiteit aan te geven. Vertel hen ook dat je geen werken laat uitvoeren aan je huis als je weg bent.

Geef je Beveiligingsfirma een Seintje

Als je een beveiligingssysteem hebt voor objectbeveiliging, laat het bedrijf dan weten dat je weg zal zijn. Zorg ervoor dat het alarm goed opstaat voor je weggaat.

Doe het Huis op Slot

Sluit alle buitendeuren en ramen. Check ook de balkondeuren, terrasdeuren en dakramen. Doe ook alle kattenluiken op slot of beveilig ze.

Beveilig je huis

Als je op vakantie bent wil je niet de hele tijd denken aan de veiligheid van je huis. Hier zijn enkele tips om aan...

De beste tips voor het verkopen van bedrijfsruimten met een huurder

Om het maximale uit uw investering te halen, moet u weten wat voor soort investering u wilt doen en hoeveel. Daarom is het belangrijk...

Een veilig huis met hulp van de slotenmaker

Een goed beveiligd huis is belangrijk om inbrekers te ontmoedigen en buiten de deur te houden. Wanneer je naar een nieuwe plek verhuist of...

Het installeren van rookmelders

Zoals je weet zijn rookmelders ontzettend belangrijk en van levensbelang. Maar hoe werkt een rookmelder? En hoe installeer je deze? Dat zijn vragen die...

Zelf verbouwen doe je zo!

Wanneer je wilt verbouwen maar geen groot budget hebt kun je er voor kiezen om zo veel mogelijk zelf te doen. Wanneer je dit...

Dé woonwinkel in Rijssen: Veelzijdig assortiment en top merken

Als je op zoek bent naar een plek waar je alles kunt kopen wat je nodig hebt als het gaat om het inrichten van...