• Home

Beveilig je huis

Als je op vakantie bent wil je niet de hele tijd denken aan de veiligheid van je huis. Hier zijn enkele tips om aan te denken als je je huis verlaat voor een vakantie.

Zet de radio of TV op een timer zodat er af en toe geluid is in je huis. Als je een thuistelefoon hebt, zet dan het geluid af zodat dieven je telefoon niet blijven horen rinkelen.

Een stille airco op een hete dag is een goede indicatie dat er niemand thuis is. Laat hem aanstaan maar zet hem op een hoge temperatuur zodat je niet te veel extra elektriciteit moet betalen.

Of je de gordijnen/rolluiken moet sluiten blijft een enorm debat. Langs de ene kant, geef je de indruk dat je huis verlaten is als ze gesloten zijn. Langs de andere kant kunnen inbrekers binnen kijken om te zien of er iets waardevols is als je ze open laten. Een idee is om ze half open te laten. Of je kan de gordijnen van de woonkamer dicht doen en de rest volledig of deels open. Denk aan wat je normaal doet met je gordijnen/rolluiken doe het zo. Weet wel dat als je hen openlaat, de waardevolle items uit het zicht moet halen. Als je iemand je planten laat watergeven etc, kunnen ze ook je gordijnen openen/sluiten.

Vraag je Buren om te Helpen

Sommige dieven gebruiken graag een list als ze naar jou komen in een werkbusje en doen alsof ze daar moeten zijn. Wat ze eigenlijk doen dan is je spullen stelen. Laat betrouwbare buren weten dat je niet thuis zal zijn en vraag hen om een oogje in het zeil te houden voor je huis en elke vreemde activiteit aan te geven. Vertel hen ook dat je geen werken laat uitvoeren aan je huis als je weg bent.

Geef je Beveiligingsfirma een Seintje

Als je een beveiligingssysteem hebt voor objectbeveiliging, laat het bedrijf dan weten dat je weg zal zijn. Zorg ervoor dat het alarm goed opstaat voor je weggaat.

Doe het Huis op Slot

Sluit alle buitendeuren en ramen. Check ook de balkondeuren, terrasdeuren en dakramen. Doe ook alle kattenluiken op slot of beveilig ze.

Luxe en Stijlvol: Ontdek de Voordelen van Clou Hangtoiletten voor Bad en Toilet Ruimtes

Wanneer je op zoek bent naar een stijlvolle en ruimtebesparende oplossing voor je bad en toilet ruimtes, is een hangtoilet van het gerenommeerde merk...

Wil je zelf je droomhuis bouwen?

Wie wil er niet een droomhuis in zijn of haar bezit hebben. Als je zelf een huis laat bouwen, dan kan je alles naar...

Sociale huurwoning vs vrije sector: dit zijn de verschillen!

Voor je op zoek gaat naar een huurwoning, is het belangrijk om te weten dat huurwoningen verdeeld kunnen worden in 2 verschillende categorieën: sociale...

Ontdek puur slaapgeluk met een matras op maat

Een goede nachtrust is de sleutel tot welzijn en vitaliteit, waarbij elk detail telt in het ondersteunen van je lichaam en geest gedurende de...

Wooninspiratie: van leeg naar leuk wonen!

Op zoek naar een dosis wooninspiratie? Dan ben je hier aan het juiste adres. We gaan je alles vertellen over hoe je leuk kunt...

De opvallende stijl van art deco meubels

De stijl van art deco is op zijn minst opvallend te noemen. Je kunt er voor kiezen om je hele huis in te richten...