• Home

De voordelen van antisliprubbertape

Je bent voor de zoveelste maal bijna van de trap gevallen toen je met de boodschappen de trap opkwam omdat die zo glad was! Om te voorkomen dat er een dag aanbreekt dat jij, of iemand anders, echt van de trap valt en erger nog, met een gebroken lichaamsdeel in het ziekenhuis belandt, wordt het hoog tijd om je trap veiliger te maken met antisliprubbertape. Wat is dat precies, en wat voor voordelen biedt het?

Wat is antisliprubbertape?

Zoals de naam doet vermoeden is antislip trap rubbertape een tape van rubber die groefjes heeft waardoor uitglijden voorkomen kan worden. Het bevat een krachtige lijmlaag die zich goed hecht aan verscheidene trapsoorten, of het nou gaat om een houten trap, gelakt of ongelakt, of van tegels of natuursteen.

Wat zijn de voordelen?

Het meest voor de hand liggende voordeel is zorgen voor een veilige trap en daarmee dus de veiligheid van alle gebruikers van je trap. Vooral wanneer je huisbewoners al op de leeftijd zijn dat het risico van vallen groter wordt, is antisluprubbertape een onmisbare oplossing.

Antisliprubbertape is ook makkelijk zelf aan te brengen. Je hoeft geen speciale kennis ervoor te hebben of je hoeft niemand in te huren om het voor je te plaatsen. Ze zijn er in alle kleuren, antislip trap zwart, wit, bruin, grijs, noem het maar op. Het enige dat je nodig hebt zijn onder andere een paar vaste handen, een maatrol of maatlint, een schaar en een schone ondergrond.

De kosten voor antisliprubbertape zijn uiteraard relatief lager dan bijvoorbeeld een geheel nieuwe trap laten maken van ander, minder glad materiaal. Het is echter wel goed om in gedachten te houden dat er diverse kwaliteiten en maten antisliprubbertape verkrijgbaar zijn. De goedkopere, dunnere tapes gaan niet zo lang mee, terwijl de dikkere en bredere varianten over het algemeen een langere levensduur hebben. De betere varianten hebben een gemiddelde dikte van zo een 3 mm en kunnen, afhankelijk van de fabrikant, 8 tot 10 jaar mee.

Ook bestaan er antisliprubbertapes voor verschillende omgevingen: antisliprubbertape voor binnen, voor buiten, of voor vochtige omgevingen. Stel dus goed vast wat je behoeftes zijn eer je naar de winkel afstruint.

Een ander voordeel is dat antisliprubbertape eenvoudig is schoon te houden. Je hebt geen speciale schoonmaakmiddelen nodig, maar een gangbare huishoud schoonmaakmiddel is al voldoende om strepen of ander vuil te verwijderen van de strip.

Het laatste te noemen voordeel is dat antisliprubbertape geen schade achterlaat op je trap wanneer je het wenst te verwijderen. De lijmrestanten die eventueel achterblijven zijn snel met WD40 te verwijderen.

Waarom een bank uit de jaren 60 kopen?

Waarom een bank uit de jaren 60 kopen, vraag je je af. Die vraag kun jij alleen beantwoorden. Is het je stijl? Vind je...

Dé woonwinkel in Rijssen: Veelzijdig assortiment en top merken

Als je op zoek bent naar een plek waar je alles kunt kopen wat je nodig hebt als het gaat om het inrichten van...

Dit zijn de voordelen van een plissé hordeur

De hordeur is een technisch hoogstandje dat heel wat voordelen met zich meebrengt. Het gaat om een deur die voorzien is van gaas dat...

De charme van de landelijke keuken: tijdloze gezelligheid en comfort 

De landelijke keuken, een stijl die warmte en gezelligheid uitstraalt, blijft een populaire keuze voor velen. Deze keukenstijl, die zijn inspiratie haalt uit het...

Onverslaanbare stijl en duurzaamheid: vind uw perfecte match met robuuste parket vloeren en laminaat

Het kiezen van de perfecte vloer is een belangrijke beslissing die de esthetiek en functionaliteit van uw ruimte zal definiëren. Of u nu neigt...

De kunst van het kiezen van de perfecte wandklok 

  Wandklokken zijn meer dan alleen tijdwaarnemers; ze zijn een belangrijk onderdeel van het interieur. Een goed gekozen wandklok kan de sfeer van een ruimte...